Categorieën
Uncategorized

Geen water uit de kraan

Dinsdag 7 april 2020

Vanochtend ging ik naar de wc’s om handen te wassen en tanden te poetsen, maar het water was afgesloten. Ik stond daarna uren in de rij om drinkwater te halen. Om half tien kon ik daarmee mijn tanden poetsen.

Elke dag is er zo’n vier of vijf uur geen water. Soms de hele dag en niemand weet hoe dat komt. Ik maak me zorgen dat we niet regelmatig onze handen kunnen wassen. En hoe kunnen we ons aan de hygiënemaatregelen houden als er geen water is? Mijn moeder is constant bang dat we besmet raken met corona.

Om vijf uur vanmiddag was er weer water. Zonder water worden de wc’s snel heel vies. De stank is niet te harden. Je ziet dan naderhand overal gebruikte plastic flessen liggen.
Toen ik naar de wc ging werd ik opeens heel bang om een of andere ziekte op te lopen, om maar niet te spreken van corona. Ik wilde zo snel mogelijk weer weg.

Tandenpoetsen deed ik vanavond maar bij de tent.

Fragmenten (in Farsi) van onze whatsappgesprekken met Atifa:

برای من خیلی نگران کننده ست که نتونم دستامو چندبار در روز بشورم و چجوری بدون آب بهداشت رو رعایت کنیم.
مادرم خیلی نگرانه ماست تا در این محیط آلوده و شلوغ کمپ به ویروس کرونا مبتلا نشیم

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *